Over ons

Groove Matters is een professionele band bestaande uit 5 zeer getalenteerde muzikanten die al meer dan 10 jaar evaring hebben. Wij spelen een breed scala aan muziek van Funk, Soul, Smooth-jazz, Fusion tot R&B, Gospel, Hiphop en Pop.

Wij staan altijd open voor speciale verzoeken. U heeft dus keuze zat! Door onze ervaring bent u verzekerd van een onvergetelijke avond.

Groove Matters Bestaat uit:

Eva van Leeuwen
Vocal

Eva wil altijd het beste uit haar optredens en stem halen en hier gaat zij altijd 100% voor. In september 2015 is ze gestart aan het Conservatorium in Haarlem. Eva’s zangkwaliteiten worden omschreven als soul-ish, funky, jazzy en altijd overladen met een grote dosis enthousiasme. Inspiratiebronnen: Erykah Badu, Jose James, Snarky Puppy, D’Angelo, Robert Glasper, Michael Jackson, Stevie Wonder, Joss Stone en nog veel meer.

Absoluut hoogtepunt: 
Mogen jammen met de muzikanten van Snarky Puppy in Dordrecht.

Debora Kojongian
Vocal

Debora is geboren in Indonesië en op kleuterleeftijd werd zij beïnvloed met (vooral) de Motown muziek. Zij trad al op als 7-jarige met haar toenmalige meidenband ‘Queensroad’ op bruiloften en partijen. Gaandeweg de jaren heeft zij haar passie uit kunnen voeren in de vorm van zang, dans- en muziek in verschillende vormen.

Debora is tot op heden volop actief bezig in- en met muziek op diverse fronten. Na talloze ervaringen in de muziekbusiness deelt ze graag haar passie met medemuzikanten om haar horizon steeds verder uit te breiden. Muziek is haar levensstijl en wilt zij het liefst altijd blijven doen.

Naast Solid Soul heeft Debora ook haar andere vaste band Free Fall en de daarbij verscheidende projecten zoals Human Nature, Soulphisticated, Mission of Soul, maar fungeert landelijk tevens ook als freelance musician bij diverse bands.

Anko Wong-Loi-Sing
MD / Keyboards

Anko is vanaf zijn 11e jaar pianist en treedt sindsdien overal op. Zijn brede kennis heeft hij opgedaan door zijn jarenlange training in diverse stijlen van de gospel / pop scene.

Ook ging zijn interesse op jonge leeftijd al uit naar o.a. Jazz, Fusion en Funk. Hij heeft in verscheidene bandjes gespeeld en tevens voor velen de muziek gearrangeerd. Sinds 2007 is Anko voor zichzelf begonnen onder de naam New Season. Binnen New Season en zijn projectstudio Aesthetic Studio, mixed en produceert hij. Hierin zijn vele muzikale projecten tot stand gekomen.

Tegenwoordig wordt Anko vaak gevraagd als music director en toetsenist in diverse projecten (Theaters, Concerten, Feesten, Festivals enz.)

Josuah Boetiüs
Gitarist

Doordat Josuah in de kerk begon met gitaar spelen is hij aan verschillende muziek stijlen en genres is blootgesteld en is hij een zeer veelzijdige muzikant geworden. Stijlen en genres die Josuah beheerst zijn o.a. Jazz, Latin, klassiek, Pop, Rock, R&B, Funk, (Black)Gospel, Soul, Reggae en verschillende Caribische ritmes .
Op 17 jarige leeftijd besloot Josuah dat hij prof muzikant wilde worden en muziek in het buitenland wilde studeren .Hij volgde lessen bij Ivan jansen (Berklee graduate in jazz en klassiek gitaar) en werd hij verliefd op Jazz en Fusion.

Rushan West
Bassist

Rushan West is op zestienjarige leeftijd begonnen met het spelen van de basgitaar. Op tienjarige leeftijd begon hij met zingen en drummen in de kerk. Hij komt uit een muzikale familie en is opgegroeid met muziek van Commissioned, the Winans, Phil Collins, Earth Wind and Fire, Raphael Saadiq, Kool and the gang, Fred Hammond, Marvin Sapp en John P Kee.

Ondertussen heeft hij het voorrecht gehad om te werken met bekende artiesten zoals: Glennis Grace, Nelson Freitas, Jonna Fraser, Frenna, Sabrina Starke etc.

Greg Pantophlet
Drummer

Gregory Pantophlet is geboren en getogen op het mooie eiland St. Maarten. Zijn liefde voor muziek begon op 7-jarige leeftijd. Drummen in de kerk of op conferenties was voor hem een manier om zijn talent te ontwikkelen.

Toentertijd werd hij geinspireerd door artiesten, zoals Chester Thompson (Genesis), Alex Acuna (Ron Kenoly), Carl Albrecht (Ron Kenoly), Adrian Young (No Doubt) and Isaac Mtshali (Lucky Dube).

Gregory is een echte groove drummer en percussionist. Iemand die zijn hart en ziel in zijn spel laat terugkomen. Door zijn unieke manier van spelen heeft hij voor diverse artiesten mogen werken, zoals Syleena Johnson (USA) en Kindred Family of Soul (USA) tijdens hun Europese tour.
De Nederlandse muziek scene heeft Gregory geholpen door te breken. Hij heeft onder andere gewerkt voor Re-Play, Sabrina Starke, Rochelle, Sharon Doorson, Sharon Kips, Bo-Saris, Shirma Rouse om even een paar op te noemen.

People  Groove Matters

 • Groove Matters is een fantastische funk/soul band! Goede muzikanten en zangeres, zijn in staat om een echt feest te bouwen en ongeacht de leeftijd iedereen op de dansvloer te krijgen.

  Elma
  Feest - Gast
 • Groove Matters: Het Optreden was super. Lekker vette sound , mooie gitaarsolo’s en goede zangeres! We kregen vele complimenten voor de band. We kregen heel vaak de vraag: hoe kwamen jullie hieraan.

  Hilma van Slooten
  Feest - Gast
 • Ik heb Groove Matters nu twee keer meegemaak, en elke keer is het weer een bijzonder feest.
  Groove Matters combineert geweldige tunes/improvisatie met herkenbare muziek voor iedereen. Als ze spelen is het echt niet mogelijk om stil te blijven staan. Ook de zangeres van de band is erg getalenteerd om het publiek mee te krijgen. Kortom, ik zou deze band aanraden voor elk feest.

  Cherelle
  Feest - gast
 • Groove Matters zijn hartstikke goed strak, superfijn om te zien dat de bassist en de drummer echt samen zijn echt goed naar elkaar luisteren, heel veel contact jullie kijken de hele tijd naar elkaar heel belangrijk. Enne ja de zangeres is natuurlijk helemaal te gek die onwijs het publiek entertaint.
  En het ziet er ook hardstikke goed uit, alles is super zuiver. En het swingt de pan uit met goede improvisatie.

  Hans & Doortje
  Gasten
 • Ik vind ze inspirerend lekker vrolijk en hun muziek is heel toegankelijk.

  Ton Nuninga
  Gast